Jarní výprodej: 20 % na vybrané polohovacie stoly a ergonomické stoličky! Platí len do 21.4. alebo do vypredania zásob.

Aj vaša profesia môže získať s polohovacím stolom!

Lekári, IT špecialisti, lektori, kancelárski pracovníci... Patríte k niektorej z týchto "sedavých" profesií? Pozrite sa, koľko benefitov vám prinesie zmena klasického kancelárskeho stola za ten polohovací.


Z nastaviteľného pracovného stola sa už pred nejakým časom stal profesný štýl, ktorý prináša svojim užívateľom mnoho výhod. Stačí, keď sa naučia využívať polohovací stôl pri svojej práci. Medzi benefity patria v prvom rade tie zdravotné, ako sú odstránenie bolestí chrbta či hlavy, ale tiež napríklad vyššia efektivita práce alebo dobrý vzor pre vaše okolie.

 

Lekár vzorom pre svojich pacientov

Nezdá sa to, ale lekári vo svojich ordináciách presedia veľa času. Neprospieva to ich zdraviu, čo sa snažia kompenzovať športom. Ešte lepšie je kombinovať aj počas ordinačných hodín státie a sedenie. Čo sa tým dá získať?

  • Zdravotné benefity: Budú sa tak aktivovať rôzne svalové skupiny a uľaví sa tým chrbtici.
  • Dobrý príklad pre pasívnych pacientov: Od aktívneho doktora ľudia skôr prijmú odporúčania na zdravší spôsob života.
  • Vyššia efektivita práce: V stoji majú ľudia tendenciu rýchlejšie vybaviť, čo potrebujú, a návštevu u lekára zbytočne nepreťahujú, preto sa logicky skráti čas ich návštevy v ordinácii.

 

TIP:

Je dobré si rozvrhnúť, s ktorým pacientom bude lekár hovoriť postojačky a s ktorým v sede. Všeobecne je vhodnejšie zvoliť konzultáciu v sede u seniorov či ďalších pacientov s pohybovými, dychovými, kardiologickými či inými zdravotnými ťažkosťami, pre ktorých je státie ťažké alebo nemožné. Potom je potrebné, aby sedel pacient i lekár. Nebude pôsobiť nadradeným dojmom, naopak posilní v pacientovi potrebný pocit dôvery. Na rýchlejšiu manipuláciu s výškou stola sa priamo ponúkajú modely s elektricky nastaviteľnou výškou.

 

Vyšší výkon v IT pracovni

IT špecialisti začali ako jedni z prvých v práci používať polohovacie stoly. Jednak prirodzene inklinujú k inováciám a novinkám, jednak za svojimi monitormi trávia skutočne veľké množstvo času. Hoci je IT ako odbor relatívne čerstvý, zdravotné problémy dohnali aj mladých pracovníkov ku hľadaniu riešení, ako na bolesti chrbta, hlavy, problémy so spánkom či neustálu únavu. A jedným z nich je práve polohovací pracovný stôl. Čím môže ešte pomôcť?

  • Lepšia organizácia práce: Práve práca postojačky a jej striedanie s pohybom alebo odpočinkom pomáha lepšie si prácu štruktúrovať. Pol hodiny postojačky pri monitoroch (napr. on-line konferencia), potom desaťminútová prestávka s kolegami alebo relaxácia, následne opäť pol hodiny sústredenej pracovnej činnosti… A prokrastinácia už nemá šancu!
  • Vyššia efektivita: Telo odráža myseľ. V stoji budete veci naozaj riešiť, nie o nich dlho a neplodne premýšľať. Výsledkom je viacero splnených úloh a hotovej práce.
  • Lepšie sústredenie: Aktivované svaly počas státia zlepšujú cirkuláciu krvi, ktorá lepšie okysličuje telo aj mozog. To zvyšuje koncentráciu, takže úlohy budete riešiť rýchlejšie ako pri dlhom sedení.

Dynamickejší lektor viac zaujme aj on-line

Vplyvom pandémie sa veľmi rozšírili on-line kurzy, konferencie, školenia či semináre. Z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že pri školení 6 a viac hodín denne v sede čoskoro pocítite negatívne fyzické dopady. Kilá navyše, zhoršenie pohyblivosti, bolesti chrbtice – to je len niekoľko problémov, ktoré ma stretli. Umiestniť kameru na polohovateľný stôl tak, aby ste pri výučbe stáli, môže vaše problémy odbúrať. Učenie postojačky má ale aj ďalšie výhody:

  • Živší prejav lektora: Či chcete alebo nie, akonáhle pri učení stojíte, začnete viac pracovať s gestami a držaním tela. Školenie postojačky vám doslova rozviaže ruky. Zmeny postoja tela vnesú do monotónneho výkladu dynamiku, váš prejav bude živší a lepšie udržíte pozornosť svojich poslucháčov.
  • Hygiena učenia: Keď budete pri výučbe stáť, nebudete zabúdať na pravidelné prestávky. Budete ich totiž sami potrebovať.

Svieži vietor do kancelárií

 

Svieži vietor do kancelárií

Sedavé zamestnanie je najčastejšie spojené s prácou v kancelárii. Aj tu je polohovateľný stôl s možnosťou pracovať intervalovo postojačky veľkým prínosom. Platia mnohé z vyššie uvedených benefitov a to ako zdravotných, tak aj tých, ktoré zefektívnia ich prácu. V neposlednom rade budú mať sami zo seba a zo svojho výkonu oveľa lepší pocit, než keď pracovný čas z veľkej časti len tak presedia.

20 € na nákup